Aandacht voor blauwtong


De kerkenraad van Eesveen, onderdeel van de PKN te Steenwijk, vraagt voorbede op zondag 19 november (maar ook daarna is aandacht welkom) voor de situatie in de landbouw. In het bijzonder gaat het om zorg voor de schapen en koeien, waar de blauwtong rondgaat door Nederland. Dat vertelde pastor Marijke Landlust uit Steenwijk.

Marijke Landlust was in Eesveen zondag 12 november. Na de eredienst stonden de mensen nog wat na te praten met een aantal agrariërs uit de buurt. Er was flinke onrust. Bij de één waren bijna 300 schapen dood, bij de ander een paar koeien. Bij hobby-boeren verdween zo maar een hele kudde.

Schuldig aan de ramp is de zogenaamde blauwtong, een virusziekte m.n. bij schapen maar ook koeien, die rondgaat in Nederland. De ziekte is een dram voor de dieren. En het raakt ook de mensen die de dieren verzorgen. Marijke Landlust: ‘God legde de zorg voor de schepping in onze handen. Hoe bitter is het dan dat je dat als gelovig mens niet lukt’.

De kerkenraad verwoordde: ‘We vragen om voorbede voor de instandhouding van de mooie Schepping, voor de dieren die er in leven. We vragen voorbede voor de mens, die de zorg voor deze Schepping in zijn handen heeft’.

Voor eventuele informatie: Bert Tissingh, 0612165832, bertmarja@ziggo.nl