Almere klaar voor landelijke walk of peace

De gemeente Almere steunt de walk of peace die op zaterdag 21 september wordt gehouden. Dat schrijft Jerzy Soetekouw, wethouder sociaal domein, diversiteit en inclusie, namens de gemeente Almere in de brochure van de walk. De walk of peace biedt ruimte voor dialoog en gesprek, ruimte om na te denken over vrede en recht in een inclusieve samenleving die we willenzijn, aldus de wethouder.

De landelijke walk of peace begint om 12.00 uur zaterdag bij het Stadhuis van Almere (Stadhuisplein 1). De lengte is vijf kilometer.

Het Leger des Heils is één van de initiatiefnemers naast Pax en de Raad van Kerken. In totaal doen er 25 organisaties mee met het initiatief. Daaronder zijn de Protestantse missionaire gemeente StadsPoort, de rooms-katholieke st. Bonifatiusparochie en de doopsgezinde gemeente. De tocht eindigt bij ’t Klankbord van het Leger des Heils in de Muziekwijk. Vandaar keert men makkelijk terug naar zijn auto of met een korte treinverbinding naar Almere-Centrum of rechtstreeks naar huis. De organisatie heeft een boekje gemaakt waarin men een routebeschrijving vindt.

Majoor Jeanne van Hal verwelkomt de bezoekers met een korte toespraak. Daarna spreekt de al eerder genoemde wethouder en loco-burgemeester Jerzey Soetekouw, ds. Christien Crouwel van de Raad van Kerken en dhr. Radboud van Delft namens Pax. De feitelijke wandeling zal voor de meeste mensen omstreeks 12.45 uur beginnen.

De tocht voert onder meer langs het bezinningsmonument op het Mandelaplein, het hoofdkwartier van het Leger des Heils, het kerkcentrum De Lichtboog, de Clarence Seedorf Playground, het Floriadeterrein, het Huis van Vrede, het standbeeld van Joop den Uyl en de Sultan Ahmet moskee.  

Met de walk wordt een verbinding gelegd tussen mensen en organisaties. Bezoekers krijgen het advies zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen naar Station Almere-Centrum. Wie met de auto gaat, kan het beste parkeren bij PR van NS-station Muziekwijk en dan met bus 4 naar het Stadhuisplein. Ieder die dat wil kan gratis meedoen. Het is een unieke kans om de vredesweek kleur te geven en de stad Almere beter te leren kennen.

Foto: Almeerse beiaardiers Gerda Peters en Bauke Reitsma spelen zaterdag in het kader van de vrede (internet-foto).