Vredeswandeling in Almere

Almere zal op 21 september 2019 het centrale actiepunt zijn voor een walk of peace, een vredeswandeling, in Nederland. De landelijke vertegenwoordigers van de kerkgenootschappen in Nederland geven acte de presence. PAX voor Vrede ondersteunt veel vredewandelingen maar deze Walk of Peace in Almere mag rekenen op hun bijzondere aandacht als focuspunt in 2019.

 

Dat heeft Wim Kanis van het organiserende Leger des Heils verteld. Doel van de wandeling is het samen in beweging komen, samen met gelijkgestemden optrekken ten dienste van de vrede. Onderweg wordt gekeken naar wat goed gaat in de stad en worden elementen naar voren gehaald van inzet van mensen voor de inwoners. Het thema is Samen beter, beter Samen.  Verbinding maken, samen sta je ergens voor en de wens om samen te gaan werken aan Vrede & Gerechtigheid. Dat begint met oog hebben voor elkaar.

Diverse kerken en organisaties doen mee. Het Leger des Heils coördineert één en ander. De wandelroute gaat door Almere centrum en Muziekwijk, langs maatschappelijke en levensbeschouwelijk relevante plaatsen rond het middaguur van zaterdag 21 september 2019. Er zal ook een infomarkt zijn waar alle deelnemende organisaties zich kunnen presenteren. De wandeling begint bij het Stadhuis. De lengte van de route zal ongeveer 5 km zijn.

Foto: Wim Kanis, één van de initiatiefnemers