Foto: zicht op kerk en pastorie in Wilsum; aan de achterkant is de boomgaard te vinden met de hagenpreek.

Hagenpreek in Wilsum 


Wilsum begint zoiets op te bouwen als een traditie met hagenpreken. De openluchtdiensten die in de zestiende eeuw werden gehouden in een tijd van geloofsvervolging, hebben in de IJsselstad een nieuwe betekenis gekregen; het zijn samenkomsten aan de boorden van de IJssel waar inwoners uit Wilsum en omgeving bij elkaar komen van diverse kerken om het evangelie te horen en te bezingen. Op tweede Pinksterdag, 29 mei, zal er zo’n hagenpreek worden gehouden.

Vorig jaar vond dit voor de eerste plaats. Toen was dat in het kader van Wilsum 700 jaar. Deze samenkomst trok echter zoveel mensen en bracht zoveel enthousiasme teweeg, dat besloten is om dit jaar opnieuw te organiseren. Gemeenteleden en de beide voorgangers van zowel de gereformeerde kerk als de hervormde gemeente zetten hun schouders onder de samenkomst om één en ander mogelijk te maken.

Wie zin heeft, is van harte welkom in de boomgaard achter de Hervormde kerk van Wilsum, met zicht op de IJssel. Mocht het weer tegenvallen, dan wordt er uitgeweken naar de Hervormde kerk. Het thema is dit jaar: Laat het vuur weer branden! De zang zal begeleid worden door blazers van de christelijke muziekvereniging Euphonia. De inloop is vanaf 9 uur en de viering start om half tien.