Passion in polder

Het jeugdwerk in de Noordoostpolder organiseert op donderdag 18 april (witte donderdag) een regionale editie georganiseerd rond the Passion. De band Pop Up brengt live-muziek aansluitend bij het concept van the Passion, waarbij de organisatie populaire muziek gebruikt om de laatste uren van Jezus van Nazareth naar voren te halen.

De Protestantse Kerk organiseert op landelijk niveau al enkele jaren The Passion, in samenwerking met onder meer het Nederlands Bijbelgenootschap en de Evangelische Omroep met KRO-NCRV. Het idee is naar Nederland gebracht door Jacco Doornbos, die nog steeds als producent aan het muzikaal-Bijbelse evenement werkt, waar miljoenen mensen naar kijken via de televisie en tienduizenden mensen ter plekke de uitvoering bijwonen.

Dit jaar wordt de rol van Jezus vertolkt door Edwin Jonker. Edsilia Rombley neemt de rol van Maria voor haar rekening. Verteller is dit jaar Martijn Krabbé.

Het jeugdwerk in de Noordoostpolder organiseert om de landelijke televisie-registratie heen een eigen programma, waarin de band Pop Up medewerking verleent. De bijeenkomst is in De Ruimte, in Nagele. Het begint om 19.45 uur.