Foto: logo Jonge Zinzoekers

Camino langs Reli-Boulevard


Het project ‘Jonge Zinzoekers’ in Almere komt steeds steviger in het zadel te zitten. Een groep van circa 100 jongeren ging op pad langs vier verschillende gebedshuizen langs de Evenaar (een brede straat / boulevard) waar op korte afstand van elkaar diverse religies onderdak hebben gevonden. Vandaar ook wel de bijnaam Reli-Boulevard. Ook het programma ‘Look and feel’ heeft inmiddels al honderd deelnemers gehad. Het project nestelt zich verder in het publieke domein met een eigen logo en een eigen website.

Met een afwisselend dagvullend programma ging een groep van circa 100 jongeren op pad naar vier verschillende gebedshuizen langs de Evenaar in Almere, aldus de Nieuwsbrief van ‘Jonge Zinzoekers’. Daar ervaarden jongeren iets van de spirituele stroming en was er volop ruimte om vragen te stellen. Elke jongere kreeg een boekje met zingevingsvragen en het contact tussen jongeren werd gestimuleerd door middel van een spel. Het was een dag vol contrastervaringen waardoor bijna als vanzelf de vraag rees: ‘Hoe denk ik dat het leven werkt?’.

Look and feel

Een ander project mikt op ‘rust’ voor jonge mensen tussen de stoorzenders en drukte van de samenleving. In een omgetoverd lokaal met de ‘look and feel’ van een huiskamer stonden jongeren stil bij rust, social media en hun tijdsbesteding. De interactieve oefeningen met diepgang, het persoonlijke contact met leeftijdsgenoten en de gezellige sfeer vonden jongeren erg positief! De workshop vond plaats op het Poort Lyceum in kleine groepen (+/- 15 jongeren) en werd 7 keer gegeven. Zo deden er ruim 100 jongeren mee aan de workshop. ‘Leuk is dat we de workshop ook aan docenten hebben gegeven omdat zij nieuwsgierig waren. Ze vonden het geweldig!’, aldus de nieuwsbrief.

Nieuwe projecten

Het project ‘Jonge Zinzoekers’ heeft daarmee inmiddels de nodige ervaringen opgedaan met samenwerkingsverbanden naar scholen en opleidingen. In totaal hebben al ruim 250 jongeren mee gedaan aan de activiteiten van Jonge Zinzoekers. Er werden programma’s gedraaid als ‘Zin in zomer’, ‘Rust tussen de stoorzenders’ en ‘Camino langs de Evenaar’. De thema’s werden aangeboden via middelbare scholen, die bereid waren workshops te laten inrichten. Ook hogescholen en studentenverenigingen staan op het verlanglijstje van de projectorganisatie. De gesprekken zijn in volle gang.

Logo

Het project heeft inmiddels ook een eigen logo en website laten ontwikkelen. In samenwerking met ‘Living Image’ krijgt Jonge Zinzoekers eigen communicatie-uitingen. Ook wordt er een video gemaakt over wat Jonge Zinzoekers is en wat ze doen.