Jonathan Stam benoemd als lid moderamen Generale Synode en bestuur Dienstenorganisatie

Diaken Jonathan Stam (36 jaar), lid van het breed moderamen van de classis Overijssel-Flevoland, is in de vergadering van de generale synode van 21 april benoemd tot tweede assessor van het moderamen. Hij wordt tevens lid van het bestuur van de dienstenorganisatie.

Jonathan Stam is vanaf het begin van de classis in 2018 lid van het kerkelijk bestuur in de regio. Hij heeft een enkele keer met de classispredikant kerkenraden bezocht en sprak mee in alle thema’s die in het breed moderamen de afgelopen vijf jaar aan de orde zijn. Spannend dus om te zien of hij in zijn  nieuwe verantwoordelijkheden die ervaring dichterbij het grondvlak recht weet te doen. Hij gaf eerder al aan, dat hij bij een benoeming op het generale niveau het classicale niveau moet loslaten. Hij blijft als diaken gewoon lid van de kerkenraad in de hervormde gemeente te Hasselt (Grote Kerk).

Jonathan Stam werkt als registeraccountant (senior manager Bureau Vaktechniek) bij Baker Tilly (Netherlands) N.V. in Utrecht. Daarnaast is hij lid van de vaktechnische staf van de Raad voor de Jaarverslaggeving in Amsterdam. Hij zal zijn werktijden enigszins moeten aanpassen om het kerkelijk werk invulling te geven.

Jonathan is getrouwd met Roelien en vader van vier kinderen. Met zijn benoeming vervangt diaken Jonathan Stam ouderling-kerkrentmeester Carel de Vries die in de synode van 11 februari 2023 is afgetreden.