Foto: poster van de regionale ontmoeting

Regionale ontmoeting in Bathmen


Kerken in de regio zuidwest Salland ontmoeten elkaar op 8 oktober in Bathmen. Protestanten en nieuwsgierige niet-Protestanten treffen elkaar In de Dorpskerk op het Kerkplein en in het nabijgelegen Cultuurhuis.

De regionale ontmoeting is een soort van traditie voor de gemeenteleden van vijf kerkelijke gemeenten. Vorig jaar kwamen mensen uit Deventer, Colmschate, Diepenveen, Holten en Bathmen-Okkenbroek bijeen in de Lebuïnuskerk. Dit keer hoopt men elkaar te ontmoeten in het nabijgelegen Bathmen.

De kerkenraden willen met de jaarlijkse manifestatie de vertrouwdheid van gelovigen in de regio uitbouwen en in gezamenlijke viering de lofprijzing tot uitdrukking brengen. Het jaarthema ‘Ga mee!’ is leidraad dit keer. Het nodigt uit, zo zegt de organisatie, om langs beelden van hoop te trekken.

De inloop is om 10.00 uur ’s ochtends. Men kan eigen baksels inbrengen. Om 10.30 uur begint de viering. Na de viering is er een koffie-thee-limonade-gebak-moment. Om 11.30 uur gaat men verder in het cultuurcentrum met ‘vijf beelden van hoop’. Om 12.30 uur is er in de kerk een slotviering en om 13.00 uur in Braakhekke een afrondende lunch.

Foto onder: qr-code waarmee men zich kan opgeven