Stad en land werken samen in vredesloop te Zwolle

De landelijke Raad van Kerken, de landelijke organisatie PAX en het Zwolse Vredesplatform organiseren op 18 september 2021 een Walk of Peace (WOP) in Zwolle.

Namens de gemeente Zwolle zal wethouder Michiel van Willigen (CU) bij de opening het woord voeren, daarnaast zal namens de Raad van Kerken in Nederland voorzitter Geert van Dartel spreken.

De WOP gaat door de wijk Dieze, één van de oudste wijken van de stad. De openbare basisschool De Springplank in de wijk doet mee. De school heeft 120 leerlingen met uiteenlopende etnische en culturele achtergronden. De school besteedt aandacht aan religie via de culturen die er op de school zijn. Na de vakantie gaan de kinderen van De Springplank aan de gang met het thema van de Vredesweek: Op weg naar een inclusieve samenleving; of wel: Jij hoort er ook bij.

In de wijk is een route van ca. vier km uitgezet waarlangs activiteiten zullen worden georganiseerd. De route gaat langs VizierOost, een meldpunt voor discriminatie en racisme dat in deze wijk is gevestigd en kantoor houdt in de kerk van de Baptisten. Een medewerker zal een presentatie geven van het werk van Vizier. Verder zal worden gevraagd Stan Fritschy, verhalenverteller en coach duurzame scholen. Ook Stichting Focus is onderdeel van de route. Stichting Focus zet zich in voor de verbetering van de positie van mensen die niet als vanzelfsprekend hun weg vinden in de maatschappij, met speciale aandacht voor psychiatrie. Aan een definitief programma wordt nog gewerkt.

Hebt u belangstelling mee te lopen, dan kunt u dat melden bij het Vredesplatform Zwolle: vredesplatformzwolle@gmail.com.