Belijdenisdiensten met Pinksteren 

Pinksteren is in veel kerken de zondag waarop mensen belijdenis van het geloof afleggen. Tijdens een bijeenkomst van de werkgemeenschap Kampen vertelden verschillende predikanten uit te zien naar zondag 23 mei, omdat er belijdenisdiensten zijn. Van Genemuiden tot Kampen zijn er dergelijke vieringen te verwachten.

De Open Hof in Kampen geeft een bijzonder karakter aan de viering. Er is jaarlijks rond de jaarwisseling een top-2000-dienst. De aanpak van die dienst, waarbij mensen een favoriet geloofslied kiezen, wordt gebruikt bij de belijdenisdienst. Belijdeniscatechisanten hebben een lied uitgekozen wat past bij de eigen geloofsbeleving en ze vertellen op een video wat hen daarin aanspreekt. De liederen krijgen een plek variërend van het gloria meer in het begin van de dienst tot de slotzang bij de zegen.

Geen belijdenisdienst, maar wel bijzonder in het kader van Pinksteren, is de drive-inn-dienst die de hervormde gemeente de Hoeksteen in IJsselmuiden organiseert. Mensen kunnen met de auto naar de manage rijden waar ze op een groot parkeerterrein vanuit de auto de viering kunnen meemaken.