Lintjes bij kerkelijke vrijwilligers in regio

Talloze vrijwilligers in Overijssel en Flevoland kregen voorafgaand aan koningsdag een koninklijke onderscheiding mede vanwege hun werkzaamheden in de kerk. Onder hen is Alex Schuurman uit Ommen, afgevaardigde naar de classicale vergadering.

Alex Schuurman, zo meldt de laudatio, is jarenlang ouderling en diaken geweest binnen de Protestantse Kerk. Ook hielp hij bij de organisatie van kerkdiensten voor bewoners van een verpleeghuis. Hij was actief bij het koorleven en stond op toneel bij dialectuitvoeringen.

Pieter Treep uit Kampen, nog een voorbeeld, kreeg de onderscheiding ‘ridder’ onder meer voor zijn werkzaamheden als voorzitter van de wijkgemeente Open Hof in Kampen.

Kor Koers van het Kampereiland, werd onderscheiden, onder meer als diaken en als voorzitter van de kerkenraad van de hervormde gemeente Kampereiland.

Gerrit Kamphof werd geëerd vanwege onder meer zijn werk voor de gemeente De Hoeksteen in IJsselmuiden-Grafhorst.

Diny Bolk uit Weerselo kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester John Joosten. ‘Zij ontving het lintje voor haar onuitputbare inzet voor onder andere de Protestantse Stiftsgemeente Weerselo’.

Lucie Pietersma uit Swifterbant werd onderscheiden onder meer voor haar werk als voorzitter pastoraat van de protestantse gemeente ter plaatse.

In totaal kregen 203 mensen in Overijssel en 37 mensen in Flevoland een lintje.

Ook in andere regio’s werden lintjes uitgereikt. Ds. Wielie Elhorst uit Amsterdam kreeg bijvoorbeeld een lintje vanwege onder meer zijn inzet voor de christelijke LHBTI-beweging.

Foto: Alex Schuurman uit Ommen