Samenwerking met horeca in Emmeloord

De plaatselijke horeca en mensen met een beperking helpen de kerk in Emmeloord. Al een jaar lang heeft de protestantse kerk van Emmeloord een wekelijkse open inloop in de Nieuw Jeruzalemkerk van tien tot twaalf. Mensen weten de ontmoetingen zo te waarderen, dat ze de persoonlijke gesprekken en de aanloop ook in de vakantie mogelijk wilden maken. 


Vanwege krapte bij de beheerders moest het kerkgebouw door de week dicht. Maar vertegenwoordigers van de kerk vonden dat de sluiting niet ten koste van het werk mocht gaan. Daarom maakten ze een afspraak bij een horecagelegenheid (Brasserie AanDeel) in Emmeloord waar ook mensen met een beperking werken. Mensen die dat willen, kunnen nu zes weken lang elke woensdagmorgen in de zomer binnenlopen bij de horecalocatie, er wordt koffie geschonken op kosten van de diaconie.

Gasten maken goed gebruik van de ontmoetingsmogelijkheid, vertelt Willie Marskamp, één van de pastores. Het project is een voorbeeld van hoe je kerk in de stad kunt zijn. Elke week zijn er gastheren en gastvrouwen aanwezig, en een pastor. De ontmoetingen in het horeca-etablissement gaan door tot 24 augustus.