Lentefair in Diepenveen

 

De protestantse gemeente Diepenveen houdt op Hemelvaartsdag (18 mei) een lentefair. De hekken van de pastorietuin gaan wijd open voor de markt die inmiddels een heuse traditie is geworden in het dorp van de Moderne Devotie.

Over het Kerkplein en door de tuin heen slingert een lint van kraampjes. Daar wordt van alles verkocht of aangeboden wat past binnen de sfeer van de lentefair: groen, ambachtelijk en regionaal. Zo is er verkoop van planten, stekgoed, bonbons, kruiden, jams en chutneys, wolproducten, honing en andere bijenproducten, streekbieren, kunst, brocante, kleding etc. Maar er wordt ook aandacht gevraagd voor onder meer Vrouwen voor Nepal, Duurzaam Diepenveen, Bijenlint Deventer (en Diepenveen), de Vlinderstichting, historische vereniging Diepenveen, Groei & Bloei en de Zonnebloem.

Op het achterterrein zijn ook dieren te zien, zoals konijnen, geiten, pony’s. Zoals ieder jaar is er weer een terras in de tuin waar mensen kunnen genieten van een kopje koffie of thee (beschikbaar gesteld door Fleur de Café) met een heerlijk stuk zelfgebakken taart. In de kerk zal een tentoonstelling zijn met schilderijen van Eskelien de Ridder. En er zal ook opgetreden worden door het koor UP4S uit Oeganda – een spectaculair gebeuren! UP4S heeft ook een kraam op de fair; ze zamelen geld in voor een weeshuis en schoolproject in Oeganda.

Het organiseren van zo’n fair kost geld, het levert ook geld op. De kosten betreffen onder anderen aanschaf of huur voor materialen voor de catering, vergunningaanvragen, kramen huren, drukwerk. De opbrengsten komen uit de (weder)verhuur van kramen, plantjesverkoop, giften én het terras (koffie/thee/taart). De netto-opbrengsten worden gebruikt voor de instandhouding van de historische plek.


Mensen zijn van harte welkom op Hemelvaartsdag vanaf 11.00 tot 16.30 uur in de pastorietuin (Kerkplein 5). Het wordt vast weer druk! Er is weinig parkeergelegenheid in de directe omgeving, daarom een oproep: kom op de fiets! Men kan de fiets stallen in de nabijheid van de Dorpskerk.

Foto: archieffoto van een vorige editie