Mooie koninklijke onderscheidingen voor kerkelijke vrijwilligers in regio Overijssel-Flevoland

Een ongekend hoog aantal lintjes belandde in Overijssel dit jaar, liefst 264, en nog eens 59 in Flevoland. Onder de onderscheiden burgers tientallen mensen die hun versierselen mede te danken hebben aan hun inspanningen voor de kerk. Onder hen onder meer Fenny Pasveer – Hubers uit Losser, die als scriba en waarnemend voorzitter de gemeente in een tijd van veranderingen voorging en Henk Hospers uit de gemeente Hellendoorn die onder meer de fusie begeleidde in de protestantse gemeente te Nijverdal.

Het kerkenwerk kan zich in nagenoeg alle plaatsen in Overijssel en Flevoland verheugen in tientallen, vaak zelfs honderden vrijwilligers. Een gedeelte daarvan werd vrijdag in het zonnetje gezet. Ze werden naar het stadhuis gelokt of ontvingen op een andere plaats de koninklijke onderscheiding. De meeste onderscheiding in het gebied van de classis vielen in de gemeente Almere (22), op de voet gevolgd door Rijssen – Holten (18), Twenterand (16), Raalte (16) en Hardenberg (16). We noemen hier een aantal mensen uit de classis, absoluut niet compleet overigens:

* Jan Pijnaker uit Zwolle onder meer als afgevaardigde naar de lutherse synode. 
* Jan Averesch uit Rijssen onder meer als organist van de hervormde gemeente te Rijssen.
* Henk van de Wetering uit Wilsum onder meer als organist van de hervormde gemeente te Wilsum.
* Ria van de Wetering – de Velde uit Wilsum onder meer als bezoekdame van de hervormde gemeente te Wilsum.
* Maarten Vrolijk uit Dronten, onder meer ouderling en voorzitter van de kerkenraad van de protestantse gemeente.
* Leo Pietersma uit Swifterbant, onder meer voor zijn vrijwilligerswerk in de protestantse gemeente en zijn werk als penningmeester van Het Nieuwe Kerkblad.
* Jan Rodenburg uit Nijverdal, onder meer omdat hij vele jaren ouderling was en voorzitter van de hervormde gemeente en bestuurslid van de Raad van Kerken, alsmede synodelid, visitator, lid van de geschiktheidscommissie van de PKN en lid van het classicaal college voor de behandeling van bezwaren en geschillen.
*  Riet Nijhof-Dunnik uit Kampen, onder meer vrijwilligster van het bezoekteam tachtigplussers van de protestantse gemeente.
* Asje Prins uit IJsselmuiden, onder meer diaken en lid van het moderamen van de protestantse gemeente te Kampen.
* Fons Smit uit Bathmen, onder meer voorzitter van de werkgroep Open Kerk Bathmen – Okkenbroek en presentator van Thuis in de Kerk.
* Dick en Susanne van Harlingen uit Almelo, onder meer voor hun vrijwilligerswerk in wijkgemeente Noach van de protestantse gemeente.
* Geert en Ina Olthof uit Bergentheim, de eerste onder meer voorzitter van de gereformeerde kerkenraad, de tweede onder meer scriba en voorzitter van de liturgie-werkgroep.

Ook werk voor de landelijke kerk werd beloond. Wim Oosterom, die binnenkort terugtreedt als voorzitter van het Generaal College voor de Behandeling van Beheerszaken, kreeg de versierselen van ridder opgespeld in zijn woonplaats Amersfoort.