Foto: Toke Elshof uit Dalfsen

Toke Elshof uit Dalfsen biedt retraites en trainingen aan


Universitair docente Toke Elshof uit Dalfsen zet een nieuwe stap in haar professionele leven. Ze was tot 31 december 2023 verbonden aan de Tilburg University als universitair docent praktische theologie en catechetiek. Ze besloot nog niet met pensioen te gaan, maar een eigen onderneming te starten: Voedsel voor de Ziel.

Op een website laat Toke Elshof weten waar haar onderneming zich op richt. Ze biedt retraites aan, spiegelgesprekken, het maken van een biografisch boek en inspiratiedagen. De retraites worden gehouden in het klooster van Denekamp; mensen kunnen intekenen op enkele al geplande bijeenkomsten. Zo is er van 21 tot 23 maart een stilte retraite, van 2 tot 4 april een familieportret, van 13 tot 15 mei een ‘pas op de plaats’ en van 3 tot 5 juni een focus op ‘De kunst van het ouder worden’.

Toke Elshof vertelt in een toelichting op haar stap, dat ze de praktische theologie in zekere zin trouw blijft. Ze focust haar belangstelling verder op het raakvlak van religiositeit/spiritualiteit, familieleven en opvoeding. De onderneming draagt de netto inkomsten weer af aan een ideëel project: namelijk goed onderwijs in de Kalasi scholen in de Democratische Republiek Congo.

 

Mensen in de regio kennen Toke Elshof misschien nog als docent theologie bij de katholieke Pabo in Zwolle of als ziekenhuispastor bij het Sophia ziekenhuis (Isala Klinieken) in Zwolle. Toke Elshof heeft een rooms-katholieke achtergrond.

Voor meer informatie: klik hier