Predikanten welkom bij intervisiegroep

Op verschillende plaatsen ontmoeten predikanten elkaar in zogenaamde intervisie-groepen. De groep in de omgeving Rijssen-Wierden kan nog enkele nieuwe leden gebruiken, schrijft ds. Rineke van den Berg, destijds werkzaam in Bruchterveld en tegenwoordig in het Gelderse Hengelo; maar ondanks de verhuizing nog steeds actief in de intervisie-groep van Rijssen-Wierden.

Intervisie is een zelfhulpmethode waarmee collegae elkaar helpen om beter te worden in hun werk. De leden van zo’n groep komen op vrijwillige en gelijkwaardige basis bij elkaar om over concrete situaties te spreken. De classis Overijssel-Flevoland heeft enkele van die intervisiegroepen en ook de classispredikanten hebben zichzelf opgedeeld in drie intervisiegroepen, waarbij Overijssel-Flevoland meedoet in de groep met Noord-Holland, Fryslân en Groningen-Drenthe.

Ds. Rineke van den Berg schrijft dat de intervisiegroep Rijssen-Wierden ongeveer vijf keer per jaar bij elkaar komt. Rineke van den Berg: ‘We werken met de waarderende intervisiemethode. Van 10:00-14:00 komen we bij elkaar en behandelen twee keer een casus. Er is onderling vertrouwen en verbondenheid waardoor er open gesproken met elkaar kan worden’.

Door vertrek van een aantal collega's die naar andere gemeentes buiten Overijssel zijn vertrokken, is de groep uitgedund. Daarom zoeken Rineke van den Berg en haar collegae naar een aantal nieuwe collega's die willen aansluiten. De groep in Rijssen-Wierden is gemengd samengesteld en staat ook open voor deelnemers uit andere classes.

Wie er meer van wil weten, kan contact opnemen met ds. Rineke van den Berg. Mailadres: dominee@pknhengelogld.nl


Foto: thematische foto 'leren van elkaar' (archief)