
Foto: Rens Sturrus, directeur bij Eisma, troont het koninklijk portret in de hal van Eisma bij de Doetinchemse vestiging, waar de directie vergaderde met de stichting op 8 mei j.l. en de ontvangst van het predikaat 'koninklijke' werd gevierd
Elisabeth weer koninklijk
Het blad ‘Elisabeth’ is opnieuw in koninklijke handen. Het actuele geloofsmagazine is in 1929 opgericht en bereikt duizenden mensen die de persoonlijke verhalen, overdenkingen en gedichten naar waarde weten te schatten. Diverse uitgevers hebben de verantwoordelijkheid gehad om het tijdschrift bij individuele en collectieve abonnees te brengen. Tegenwoordig is dat uitgeverij Eisma, die in april 2025 het predikaat ‘koninklijke’ mocht ontvangen.
Elisabeth is daarmee opnieuw ondergebracht bij een royale uitgeverij. Voordat de Koninklijke Eisma de titel overname was de Elisabeth (ooit de Elisabethbode genoemd) onderdeel van Royal Jongbloed, eveneens een koninklijk bedrijf.
Het predicaat ‘Koninklijk’ wordt alleen toegekend aan bedrijven die zich met name onderscheiden door hun lange en succesvolle historie, onberispelijke reputatie van onderneming en bestuurders, stabiele bedrijfsvoering en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1874, heeft Eisma zich op die manier geprofileerd.
Naast de uitgeverij is er ook een stichting Elisabethbode, opgericht in 1938. De stichting wil missionaire werk stimuleren en is in de praktijk een orgaan dat bijdraagt in de verspreiding en actualiteit van het tijdschrift. Een belangrijk aandachtspunt op dit moment is het uitbouwen van het imago naar de vitale senioren en het opbouwen van een platform met niet alleen een tijdschrift, maar ook digitale en sociale netwerken.
Foto onder: Julian Wup en Klaas van der Kamp, twee van de leden van het stichtingsbestuur van de Elisabethbode
