Foto: Kijken achter het masker (vrije associatie bij archieffoto)

Diaconale toerustingsavonden in Overijssel


Diaconieën, leden van zwo-commissies en andere kerkelijke vrijwilligers worden uitgenodigd één van de diaconale ontmoetingsavonden te bezoeken in de classis Overijssel-Flevoland. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit drie mogelijkheden: op donderdag 26 september in Almelo, maandag 30 september in Ommen en woensdag 9 oktober in Steenwijk. Het centrale thema is: ‘Hoe kom je armoede op het spoor?’

Bezoekers krijgen tijdens de avond stellingen aangereikt over armoede, waarover ze in gesprek gaan. Verder zal Martin Zoer, diaconaal consulent in de regio, materiaal aanreiken van Kerk in Actie aansluitend bij armoede in het bijzonder en diaconaal werk in het algemeen.

Diaconaal consulent Martin Zoer verzorgt de avond in wisselende samenwerking met Jessica Braakman (lid van het breed moderamen), Anneke van der Velde (adviseur dienstverlening) en Klaas van der Kamp (classispredikant).

Mensen die geïnteresseerd zijn, wordt gevraagd zich vooraf op te geven via m.zoer@protestantsekerk.nl, zodat er in de catering rekening kan worden gehouden met hen. Opgave is mogelijk tot 19 september. De avonden beginnen steeds om 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur; om 21.30 uur kan een ieder weer naar huis.

De locaties zijn als volgt: 
Donderdag 26 september in de Ontmoeting, Hoornbladstraat 29A te Almelo 
Maandag 30 september in De Kern, Bouwstraat 23 te Ommen 
Woensdag 9 oktober in de Grote Kerk, Kerkstraat 22 te Steenwijk