Nieuw Avondmaalsstel op Kampereiland

De hervormde gemeente op het Kampereiland is tijdens de coronatijd begonnen met een andere manier van aanbieden van wijn en brood tijdens het avondmaal. Men was gewend om aan een tafel te gaan zitten vooraan in de kerk en wijn te schenken in bekers die van hand tot hand gingen. Tijdens de coronacrisis mocht dat niet meer. Men stapte over op een viering in de banken en liet gemeenteleden plastic medicijncups meenemen waarin een beetje wijn of druivensap was gedaan. 

De kerkenraad kreeg daarover veel positieve reacties. Daarom heeft men gezocht naar een vergelijkbare, maar dan duurzame invulling om het sacrament te vieren. Bernita Kootstra uit IJsselmuiden heeft daarbij geholpen. Scriba Miny Pelleboer vertelde: 'Samen met haar heeft de diaconie de vormgeving bedacht voor de avondmaal kommetjes. Deze zijn van keramiek gemaakt en bestaan uit 2 kommetjes en een dekseltje'. Er is ook een nieuwe avondmaal set gekomen bestaande uit een wijnkan, beker en schaal. De dekseltjes en dop op de wijnkan zijn gemaakt door Egbert Jan Boerma, Egthout. 


Miny Pelleboer: 'Dit hebben we kunnen doen met het geld van de dankdag collecte'. 
Om een mooie eenheid te krijgen op de Avondmaalstafel is er ook een standaard voor de Paaskaars gemaakt in dezelfde stijl en 2 standaards voor de doopkaars en de trouwkaars. In de Avondmaalsdienst op Witte donderdag is dit stijlvolle servies in gebruik genomen.