Oog in oog met David

De Bovenkerk in Kampen is in restauratie. Er staan spanten door de hele kerk; om bouwvakkers de gelegenheid te geven de gewelven te repareren. En de beelden zijn van het orgel gehaald en staan op de vloer. Dat laatste bracht de directie van de Bovenkerk op het idee om bezoekers in de gelegenheid te stellen de beelden van dichtbij te bekijken.

Zeker voor Kampenaren en regelmatige bezoekers van de kerk is het een unieke gelegenheid de nagels en gelaatsuitdrukkingen van enkele bijbelse figuren te bekijken. De stichtingbovenkerk die de kerk beheert, geeft de passende titel ‘Oog in Oog met David’ aan de geïmproviseerde tentoonstelling.

David staat symbool voor muziek, kan je wel zeggen. Hij speelde als oppasser van de kudden bij Bethlehem op de harp, zo staat in de Bijbel. Zijn spel was rustgevend, want toen de koning Saul last had van kwade gedachten, werd David genodigd om hem met de muziek te kalmeren. Aan David zijn ook talloze Psalmen toegeschreven, die in de Schrift zijn opgenomen. 

Mensen kunnen terecht in de Bovenkerk op vrijdag 3 februari van 19 tot 21 uur en zaterdag 4 februari van 13 tot 17 uur. Er zijn informatiestands over de restauratie, het Hinsz orgel en de beeldhouwer Casper Struiweg. Marco den Toom (vrijdag) en Gerwin van der Plaats (zaterdag) bespelen het orgel. De entree is vrij.