Afgevaardigden van 114 kerken uit heel Europa komen bijeen in een oude krachtcentrale in Tallinn (Estland). Onder de aanwezigen: ds. Karin van den Broeke, ds. Marco Batenburg en ds. Klaas van der Kamp van de PKN.

Meer dan honderd kerken bijeen in Estland 


Op deze pagina verzamelen we bijdragen van de vijfjaarlijkse assemblee van de Europese Kerkenconferentie, die van 15 tot en met 21 juni in Tallinn, in Estland wordt gehouden. Kunnen de kerken bijdragen aan vrede in Europa? Zijn de kerken in staat hun verschillen te overstijgen en te werken aan verbondenheid van kerken en mensen uit diverse delen van Europa? Lukt het de wezenlijke uitdagingen van Europa onder woorden te brengen en prioriteit te geven op de gezamenlijke kerkelijke en politieke agenda? 

Bijdragen vanuit Estland verschijnen hier. 
Voor de uiteindelijke resultaten van de CEC: klik hier.
Voor een impressie over verzoening in Oekraïne: klik hier.
Voor een impressie over patriarch Bartholomeus en zijn kritiek op de inval van Oekraïne: klik hier.
Voor een impressie over kleine gemeenten in Europa: klik hier.
Voor een impressie over Rowan Williams en 'Gods zegen over de toekomst': klik hier.
Voor een alternatieve ideologie onder de samenleving: klik hier.
Voor een column over de eerste dag: klik hier.
Voor een voorbeschouwing: klik hier.
Voor de langzaam groeiende fotopagina: klik hier. 


Op de website van de Raad van Kerken in Nederland zijn iedere dag blogs opgenomen van de ervaringen van deelnemers. Klik hier.  Naast de PKN zijn vertegenwoordigd: de Remonstranten (Goos Minderman), de doopsgezinden (Franka Riesmeijer) en de oud-katholieken (Erna Peijnenburg). Er zijn ook diverse partners en adviseurs in Tallinn, zoals de Raad van Kerken in Nederland (Christien Crouwel en Ronald Meeuwsen), de Nederlandse Zendingsraad (Nienke Pruiksma), adviseur van een concrete kerk (Iris Speckmann voor de doopsgezinden). Ook het Leger des Heils is via het hoofdkwartier vertegenwoordigd door Vibeke Krommenhoek en Jan Wessels is er namens Faith2Share. Om het plaatje van Nederlands sprekenden compleet te maken: er zijn drie jonge mensen als stewards aanwezig, namelijk Lizanne van der Laan, Rieke Brouwer en Corniels van der Plas. 

Foto hieronder: een shuffle van het Leger des Heils tijdens de assemblee in Tallinn