Lelystad zoekt jongerendominee

De protestantse gemeente Lelystad is op zoek naar een jongerenpredikant. Veel gemeenten zoeken meer aansluiting bij een volgende generatie. De keus om dat te vertalen naar een predikant met als taakveld de jongeren kom je minder tegen. Het gaat om een aanstelling voor 3 jaar voor 20 uur per week.

Het accent van de functie ligt op de aanwezigheid binnen het bestaande jeugdwerk. Daarnaast verwacht men van de jongerenpredikant een aanjagende rol om ‘gedurfde avonturen’ aan te gaan met de kinderen, jongeren en hun ouders.

‘Van jou als jongerenpredikant wordt verwacht dat je ons kan helpen om woorden te geven aan het geloof. Woorden die aansluiten bij de belevingswereld van de generatie tot 35 jaar. Daarnaast haal je energie uit de samenwerking met je collega’s en kerkelijke en maatschappelijke organisaties in Lelystad’, aldus de vacaturetekst. Reageren kan tot 13 april 2021.

De protestantse gemeente van Lelystad heeft ervaring met het specifiek aanspreken van de doelgroep jongeren. Op 26 januari 2020 nam men afscheid van Wim Warnar die twee jaar bij de gemeente betrokken was als jongerenpastor.

De protestantse gemeente Enschede werkt ook met een jongerenpredikant binnen het team van pastores; ds. Hanneke Siebert neemt die taak waar. Ds. Folkert de Jong doet soortgelijk werk in de protestantse gemeente Aalten.  

Klik hier voor vacaturetekst Lelystad

Foto jongerenwerk in Lelystad