Voor een impressie van de presentatie: klik hier.

Presentatie Groot Bijbels Namenboek


Theo van Remundt uit Woubrugge heeft een Groot Bijbels Namenboek samengesteld. Het boek wordt zaterdag 4 november gepresenteerd in de abdij Koningsoord, in Oosterbeek. Klaas van der Kamp is één van de mensen die het woord zal voeren over het thema ‘Verhalen achter Bijbelse namen’. Wie de plechtigheid wil bijwonen kan zich opgeven via theovanremundt@hotmail.com

Theo van Remundt studeerde onder meer bouwkunde, orthopedagogiek, onderwijskunde en theologie. Hij ging bij wijze van hobby namen verzamelen en brengt nu een kloek boek uit met 560 pagina’s, waarin de namen die hij in de Bijbel tegenkomt worden uitgelegd. De inkomsten van het boek gaan naar een doel, naar Artsen zonder Grenzen. Theo heeft Klaas van der Kamp gevraagd om bij de presentatie een inleiding te houden. Als bijbeluitgever heeft Klaas van der Kamp diverse doelgroepbijbels uitgebracht, waaronder een mannen- en een vrouwenbijbel. In deze uitgaven heeft hij lijsten samengesteld met namen, waardoor je hem een soort materie-deskundige zou kunnen noemen.

De classispredikant gaat tijdens de presentatie in op diverse Bijbelse namen, op het ontbreken van namen voor bijvoorbeeld vrouwen en op de diverse namen die God voert. We citeren een alinea uit zijn bijdrage: ‘De dochters van Zelafead (Jozua 17) hebben aanvankelijk geen erfdeel in Israël. Hun namen dreigen uit de registers te verdwijnen. Ze maken er een punt van. En mogen dan alsnog erven. We kunnen daarmee ook hun namen terugvinden: Machla, Noa, Hogla, Milka en Tirza’.

Het programma is als volgt:
12.45 uur: Ontvangst
13.00 uur: Opening
* Ezra Caglar van Artsen zonder Grenzen speekt over het werk van Artsen zonder Grenzen.
* Klaas van der Kamp, classispredikant Overijssel-Flevoland spreekt over ‘Verhalen achter Bijbelse namen’
14.00 uur: Pauze
14.15 uur: Tweegesprek Rolf Deen (spreekstalmeester) in gesprek met Theo van Remundt met een quiz.
circa 15.00 uur: Einde

Zie ook website: www.ikhelpmijnkind.nl