Jonge mensen kunnen meedoen in Tallinn bij de Europese Kerkenconferentie

Jonge mensen kunnen meedoen met de assemblee van de Europese Kerkenconferentie. Ze kunnen als steward of als communicatiemedewerker terecht bij deze kerkvergadering, die van 14 tot 20 juni 2023 in Tallinn, Estland wordt gehouden. Er zijn 114 kerken lid van de Europese Kerkenconferentie, waaronder de Protestantse Kerk in Nederland.

De assemblee komt op een bijzonder moment bij elkaar; op een moment dat de oorlog in Oekraïne in alle hevigheid woedt. De CEC werd ooit opgericht in reactie op de tweede wereldoorlog met het idee dat een nieuwe oorlog op het Europese continent moest worden voorkomen. Het thema van de assemblee is: "Onder Gods zegen – vormgeven aan de toekomst".

Stewards tussen de 18 en 30 jaar spelen een speciale rol in het goede verloop van de Algemene Vergadering door te assisteren op werkgebieden zoals gemeenschappelijk gebed, communicatie, taaldiensten en vloerbeheer. Daarnaast zijn communicatiemedewerkers welkom bij het schrijven van nieuws, persverklaringen, stukjes voor webredactie en social media en fotografie en video.  

De Europese Kerkenconferentie zorgt voor een inleiding voor zowel de stewards als de communicatiemedewerkers. In eerste instantie wordt gekeken of de kerk in het eigen land de kosten voor deelname kan dragen. Geïnteresseerden kunnen dat peilen bij de dienstenorganisatie in Utrecht. Voor half januari moeten de aanvragen binnen zijn.

Voor informatie over stewards: klik hier.

Voor informatie over communicatiemensen: klik hier.