Gracelandfestival in Zeewolde 

De Protestantse Kerk is één van de deelnemers aan het Graceland Festival 2023 (hoofdpartner), dat van 17 tot en met 20 augustus op het Scoutinglandgoed in Zeewolde wordt gehouden. Het festival brengt muziek, kunst en lezingen.

Het Gracelandfestival kan worden gezien als vervolg op het Flevofestival dat in 2012 is gestopt. Gerda van Veen, geboren in Epe, is directeur van het festival en zorgde voor een doorstart. In 2020 ging het festival digitaal vanwege corona en in 2021 streek het evenement voor het eerst neer in Zeewolde. Bij de initiatiefgroep hoort ook Rikko Voorberg als programmeur. Er zijn tickets in diverse soorten en tegen diverse kosten; een festivalticket voor 18plus kost 135 euro.

Bij de muziekgroepen zijn onder meer te beluisteren: Gungor, Gerson Main, A Treehouse Wait, Jaap Mol, Jan-Willem van Delft, Joeri Pronk, Rogier Pelgrim, Sem Jansen. Als sprekers worden onder meer verwacht: Ella de Stigter, Esther van Fenema, Cole Arthur Riley, Joel McKerrow, Tijs van den Brink (gespreksleider).

Voor een uitvoerig overzicht: klik hier.