Foto: Lentefair in Diepenveen (archieffoto)

Pastorietuin centrum van lentefair in Diepenveen


De hekken van de pastorietuin in Diepenveen gaan op Hemelvaartsdag (9 mei) wijd open. Vanaf 11 uur kunnen mensen terecht in het dorp waar de Moderne Devotie tastbaar is in de kerk, de pastorie en de pastorietuin (Kerkplein 5). Ds. Henk Spit, pastor loci, geeft handen aan voeten aan een laagdrempelige kerk door mee te werken aan de lentefair.

Over het Kerkplein en door de tuin heen slingert een lint van kraampjes. Daar wordt van alles verkocht of aangeboden wat past binnen de sfeer van de lentefair: groen, ambachtelijk en regionaal. Zo is er verkoop van planten, stekgoed, bonbons, kruiden, jams en chutneys, wolproducten, honing en andere bijenproducten, streekbieren, kunst, brocante, ambachtelijke sieraden etc. Maar er wordt ook aandacht gevraagd voor verenigingen en stichtingen als Vrouwen voor Nepal, Duurzaam Diepenveen, Bijenlint Deventer (en Diepenveen), de Vlinderstichting, historische vereniging Diepenveen, Groei & Bloei.

Op het achterterrein zijn ook dieren te zien, zoals konijnen, geiten, pony’s. En er is een terras in de tuin aangebracht waar bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie of thee met een stuk zelfgebakken taart.

In de kerk zal een tentoonstelling zijn met schilderijen van Marijke Dijkstra. Daarnaast zal er een kunstwerk te bezichtigen zijn van Anne Kooij, ‘Diepenveen op rol’. En er zijn twee koren die optreden. Om elf uur en drie uur het koor UP4S uit Oeganda en om één uur het Diepenveens Wereldkoor.

De pastorietuin is geopend van 11.00 tot 16.30 uur. Wie met de fiets komt, zal de minste parkeerproblemen ervaren.