‘De Lukaspassie’ Passie en Pasen in Academiehuis Grote Kerk

Elke zondag is er in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle een Michaëls-viering. Soms heeft die viering het karakter van een vesper. Altijd wordt er medewerking verleend door de Michaëlscantorij, een keer in de maand in volledige bezetting en op de andere zondagen in kleine bezetting. De muzikale leiding is steevast in handen van cantor-organist Toon Hagen. De vieringen beginnen om 17.00 uur in de wintertijd en om 19.00 uur in de zomertijd. Voorgangers komen met name uit Zwolle.

Een aantal keren per jaar is er een cantate-viering zoals b.v. op ‘Eeuwigheidszondag’ en op Paaszondag. Dit jaar zal in de Grote Kerk Passie-en Paasmuziek klinken en wel op zondag 17 maart en op paaszondag 31 maart. Toon Hagen heeft de muziek gecomponeerd en (studenten)predikant Jan-Jaap Stegeman hertaalde de tekst van Lucas en schreef er meditaties bij.
Zo ontstond een compositie voor koor, orkest en solisten waarin nieuwe woorden en nieuwe klanken het oude verhaal opnieuw vertellen, samen met nieuwe overwegingen.

De composities worden gespeeld en gezongen door Musica Michaelis, de Michaëlscantorij en de solisten Esther de Vos (mezzo sopraan) en Rik van de Kolk (bas). Beide keren onder leiding van Toon Hagen. De Lukaspassie klinkt op 17 maart, het Opstandingsverhaal volgens Lukas op 31 maart. Beide vieringen beginnen om 17.00 uur. Van harte welkom! Zie voor verdere en actuele informatie ook de websites: www.michaelsvieringen.nl en www.michaelscantorij.nl