Escaperoom met Pasen in Hellendoornse Kruidenwijk

De Kruidenwijk in Nijverdal (onderdeel van de protestantse gemeente te Hellendoorn) nodigt mensen uit een escaperoom binnen te gaan. Vanaf 9 maart kunnen belangstellenden meedoen met het bekende spel, dat in Nijverdal wordt ingekleurd naar het Paasevangelie.

De escaperoom is als spel bij veel mensen bekend. Je zit als deelnemer in een afgesloten ruimte. Door het oplossen van puzzels, vragen en raadsels kan je de sleutel vinden om te ontsnappen.

Ds. Gert de Ruiter is één van de mensen die de escaperoom in de Kruidenwijk introduceert. Op de website schrijft de organisatie: ‘Sinds kort bevindt zich in de kerkzaal van de Schaapskooi een mysterieuze tafel. Bezoekers die de kerk in wilden, kwamen erachter dat alle toegangsdeuren gesloten waren. Lukt het jou om de sleutel te vinden? Maar pas op! Uit betrouwbare bron is vernomen dat je eenmaal in de kerk, je middels een tijdmachine, in het jaar 30 belandt. Mogelijk kom je door het oplossen van raadsels nog weer terug in het jaar 2024’.

Het verhaal van de escaperoom volgt de lijn die de evangeliën aanreiken rond Pasen. De vertelling begint in een bovenzaal, waar Jezus met zijn leerlingen eet. Na afloop verdwijnt een leerling, Judas, met een duister plan in de donkere nacht. Jezus gaat met de rest van zijn leerlingen naar een stille plek op de Olijfberg om te bidden. Juist daar wordt Jezus gevangen genomen. De gebeurtenissen volgen elkaar daarna in rap tempo op. Petrus ontkent tot drie keer toe een volgeling van Jezus te zijn. Pilatus vindt als rechter Jezus onschuldig. Toch luistert hij uiteindelijk naar het volk. Jezus strompelt over de Via Dolorosa naar de berg Golgotha. Een ander moet zijn kruis dragen. Te midden van twee misdadigers sterft Jezus. De escaperoom stopt overigens niet bij de kruisiging, maar laat ook het hoopvolle perspectief van de opstanding zien.

Deelnemers kunnen in kleine groepjes meedoen met het spel. De organisatie biedt daarom tijdsblokken aan, vanaf 9 maart 9.00 uur, daarna ieder uur op deze zaterdag. En het aanbod loopt door op de dagen die volgen tot 23 maart.


https://pghellendoorn.nl/escaperoom-pasen/