Tinychurching nieuw werkwoord

Er is een kleine kans dat de Tiny Church na de Floriade niet hoeft te worden afgebroken, maar in de wijk Hortus van Almere mag blijven. De directie heeft aan de vrijwilligers gevraagd om 5 projecten te noemen die op het Floriade terrein moeten blijven. En daar scoorde de Tiny Church bijzonder hoog. De organisatie hoopt dat de gemeente Almere hier aanvullend beleid op gaat ontwikkelen, zo heeft men meegedeeld in een persbericht.

Kerken in Almere nemen het initiatief om zich sterk te maken voor het blijven van de kapel. Voor kerken als de Levend Water Kerk en de Goede Rede is het een onderdeel van het gebed, zoals ze dat in de eredienst van 18 september invullen.

De Tiny Church en de tuin met beelden trekken dagelijks zo’n 600 bezoekers. In de eerste maanden kwamen gemiddeld 300 bezoekers bedrag. Sinds juli 2022 zijn de vrijwilligers en het bestuur van Fruitfulcity blij met 600 bezoekers per dag. Een paar keer per week komen groepen uit Nederlandop bezoek. Zij bekijken de kunstwerken over de zogenaamde vruchten van de Geest. 

De kunstwerken zetten jong en oud tot reflectie en nadenken aan: welke eigenschappen hebben we nodig om goed met onze naaste samen te leven in een wijk of stad: de waarden van geloof, hoop en liefde, zachtmoedigheid, zelfbeheersing, goedheid, trouw, geduld, vrede, vriendelijkheid, blijdschap en medeleven. Dat maakt een wijk of stad pas echt leefbaar. Dat zijn waarden, die ieder mens en de Nederlandse samenleving hard nodig hebben. 

 

In de tuin groeien nu ook meloenen, aubergines, komkommers en pompoenen. In de kruidentuin kan men kruiden boeken en proeven. 

 

Vertegenwoordigers van kerken uit Denemarken hebben twee keer de Tiny Church bezocht en hebben nu eenzelfde wedstrijd voor architecten uitgeschreven zoals eerder in Almere. Het winnende ontwerp wordt in Kopenhagen gebouwd. Het budget daarvoor is er al. De Denen spreken nu over 'Tinychurching', en nieuw werkwoord.