Kerk Steenwijkerwold figureert in kinderboek

Tijdens een kerkenraadsvergadering in Steenwijkerwold kwam het boek boven tafel; het is een spiksplinternieuwe uitgave van een kinderboek waarin de kerk van Steenwijkerwold als voorbeeld heeft gediend voor enkele van de illustraties.

Géwout Esselink illustreerde het boek ‘Klaas de kat verdwaalt met Kerst’. Barend Last schreef de tekst. Het boek ‘Klaas de kat verdwaalt met Kerst’ gaat over een kater die in de sneeuw verdwaald zijn huis zoekt. Je ziet het dier door de sneeuw lopen met op de achtergrond de kerk, waar mensen naar binnenlopen en kinderen voetstapjes in de sneeuw achterlaten. De kerstman vliegt bezijden de kerk door de lucht met zijn arreslee en rendieren.

Géwout Esselink illustreerde al tweehonderd boeken en schreef er zelf ook een paar. Barend Last is auteur van verschillende (kinder)boeken.  Géwout Esselink (geboren 1967 in Deventer) verhuisde op zijn zesde naar Steenwijk. Na de kunstacademie ging Géwout kinderboeken illustreren. Barend (1986 geboren in Maastricht) werkt als onderwijskundig specialist bij de universiteit te Maastricht.  Het boek is uitgebracht in 2022 bij De Vier Windstreken in Rijswijk. Het ISBN nummer is: 9789051169300 en kost 14,99 euro. Het boek is via internet verkrijgbaar en in de boekhandel, onder meer bij Bruna.

Op de achterkant staat: 'Klaas de kat heeft een heel fijn leven, samen met zijn vrienden Mila en Max. Maar oap een dag moet zijn mand plaatsmaken voor een kerstboom. Klaas voelt zich niet meer welkom, en loopt weg. Per ongeluk raakt hij verdwaald. Hij begint aan een avontuur terug naar huis, langs allerlei plekken waar Kerst gevierd wordt. Zal hij zijn thuis ooit terugvinden?'