Open huis lutheranen in Zwolle

De Evangelisch-Lutherse Kerk is de kleinste partner die in 2004 is meegegaan in de Protestantse Kerk in Nederland. Er zijn enkele tientallen gemeenten in ons land, waarvan Amsterdam de grootste is. Wat de classis Overijssel-Flevoland betreft is de evangelisch-lutherse gemeente in Zwolle het meest omvangrijk. Deze gemeente houdt zaterdag 14 mei een open huis. De deuren gaan open. Mensen zijn welkom tussen 10 en 16 uur.

Verspreid over de dag is er een programma met aandacht voor muziek, kunst, liturgie, de diaconie, de jeugd en de geschiedenis van het kerkgebouw. Het kerkgebouw ligt in de oude binnenstad van Zwolle, direct naast de Fundatie. Direct naast de kerk ligt de voormalige pastorie, tegenwoordig in gebruik als sacristie en vergaderruimte.

De kerk is in 1649 als schuilkerk ingewijd en gebouwd tegen de voormalige middeleeuwse stadsmuur.

Ook zal een bijzondere onthulling plaatsvinden ter gelegenheid van de vernieuwing van het gemeentecentrum, die al vóór de Coronapandemie heeft plaatsgevonden. In het voorjaar van 2020 is het gemeentecentrum stevig onder handen genomen en gemoderniseerd. De toegang tot de kerkzaal is geschikt gemaakt voor mensen met een rolstoel. Er is een eigen opgang gekomen voor huurders van de bovenverdieping.