Kerk Lelystad viert 50-jarig bestaan

De Ontmoetingskerk in Lelystad viert in het weekend van 29, 30 en 31 oktober het vijftig-jarig bestaan. Drie dagen lang is er een feest met een festival, een reünie en een jubileumdienst.

De eerste steen van de Ontmoetingskerk is gelegd op 21 november 1970; op 21 augustus volgde de ingebruikname. Ds. Klaas de Lange is op dit moment als pastor verbonden aan de gemeente en zeer recent is ds. Eva Bruggeman aan de gemeente verbonden als jongerendominee.

De kerk kent talloze activiteiten variërend van kerkdiensten natuurlijk tot het meedoen met een inloophuis waar weggeefmaaltijden worden aangereikt.

Tijdens de jubileumviering wordt er een boekje gepresenteerd met de geschiedenis van de kerk. De Ontmoetingskerk aan de Schor is het oudste kerkgebouw van Lelystad. Het is gebouwd naar een ontwerp van Onno Greiner. Het is enkele keren verbouwd. In 2009 was er een verbouwing waarbij de binnentuin werd overkapt en werd omgebouwd tot een ontvangstruimte.

Vrijwilligers spelen een grote rol bij de ontwikkeling van de gemeenschap. Een groep jongeren heeft daarom vijftig vrijwilligers geportretteerd met een fototentoonstelling.

De eerste bewoners in Lelystad arriveerden op 28 september 1967 en op 1 januari 1980 werd Lelystad officieel een burgerlijke gemeente. De gemeente telt inmiddels zo’n 80.000 inwoners.