Holten viert fusie met kerkdienst

Met een feestelijke kerkdienst zijn de hervormde gemeente te Holten en de gereformeerde kerk te Holten van plan hun samenvoeging te vieren tot nieuwe Protestantse gemeente te Holten. De dienst vindt plaats op zondag 7 januari om 9.30 uur in de Kandelaar, Stationsstraat 4.

Aan een fusie in bovengenoemde zin gaat een periode van nadere kennismaking en samenwerking vooraf. Een fusie brengt ook de nodige papieren inspanningen met zich mee. Je moet onder meer als nieuwe gemeente eenduidige grenzen hebben. Dat vraagt overleg op die plaatsen waar de hervormde gemeente en de gereformeerde kerk verschillende afbakeningen hanteren met buurgemeenten. Het is ook noodzakelijk om eventuele schuldeisers in de gelegenheid te stellen hun rechten op de oude rechtspersonen te verhalen.

De nieuwe protestantse kerk moet een plaatselijke regeling maken waarin allerlei keuzes worden gemaakt omtrent samenstelling kerkenraad qua aantallen, verhouding kleine kerkenraad / grote kerkenraad, werkwijze rond verkiezingen, doop, huwelijken en eventueel alternatieve relaties.