Hervormd Enter heeft nieuw kerkelijk centrum

De hervormde gemeente Enter heeft een nieuw kerkelijk centrum. Donderdag 24 november kwam de werkgemeenschap uit de regio er voor het eerst bijeen. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding, waarbij ds. Wim Geuze, de plaatselijke predikant, de diverse lokalen liet zien, variërend van catecheselokaal tot rouwcentrum en van keuken tot kinderopvang in de kelder.

Het oude dienstgebouw is verkocht; er komen appartementen. Op dit moment hebben dertig Oekraïners er nog hun intrek in genomen.

Het nieuwe dienstgebouw is vernuftig een plek toegewezen. Het is zo samengesteld dat het de blik op de monumentale kerk uit 1709 niet belemmert. Het staat op het kerkeiland, waar naast de kerk ook de pastorie en een andere woning staat. Het nieuwe gebouw is net op tijd klaar om ten volle de energieneutraliteit uit te nutten.

Foto boven: de werkgemeenschap van predikanten in één van de lokalen van het nieuwe kerkelijke centrum

Vanuit de keuken zicht op de hal met rechts vergaderruimtes; drie ruimtes kunnen met elkaar worden verbonden tot een grote zaal waar in bioscoopopstelling meer dan 200 mensen kunnen zitten. 

Jeffrey Bredenhoff, kerkelijk werker uit Wierden (hervormd), opende de werkgemeenschap met een bezinning op Jesaja 25; hij staat hier voor het bord dat van het oude dienstengebouw is overgebracht naar het nieuwe kerkelijke centrum in Holten; 'Uw koninkrijk kome'.