Beloken Pasen op regionale zenders

Zes regionale zenders schonken aandacht aan beloken Pasen met een kerkdienst. In Zeewolde kostte het even tijd om de techniek scherp te krijgen. Daarna kwam er een gevarieerde uitzending, waarin de twee predikanten elkaar bevroegen over een bijbelgedeelte, waarna Irma, iemand uit de gemeente, vertelde hoe ze de corona-crisis beleefde. Een indringend moment was het, omdat ze haar vader twee weken geleden had moeten begraven. In de Vrije Evangelische Gemeente van Nijverdal leidde ds. Laura van Weijen de dienst. Zij kon dankbaar vertellen dat het virus tot nu toe - voor zover bekend - geen slachtoffers in de eigen gemeente had gekost. Wel had men op allerlei manieren te maken met de veiligheidsvoorschriften. De toevallige kijker moest zich even realiseren dat de twee meezingende gemeenteleden achter dezelfde microfoon ongetwijfeld één huishouden vormden. Ook in Friesland, Noord-Holland, Rijnmond en Zeeland waren er diensten. Hieronder een compilatie met foto's. Dit keer wat geordend rond een zelfde thema.

We beginnen met het thema 'glimlach'. Een aandachtspunt in de dienst, omdat mensen de neiging hebben om nogal ernstig te kijken. 

Ds. Laura van Weijen uit Nijverdal, misschien geen overheersende glimlach, maar toch wel ontspannen kijkend (RTV-Oost)

Ds. Engele Wijnsma uit Bergen, misschien nog iets te veel spierinspanning, maar toch wel met ingehouden plezier (Noord-Holland)

Ds. Lex Boot uit Zeewolde, vriendelijk antwoordend op een vraag van zijn collega ds. Elsbeth Gruteke (Omroep Flevoland)


Een andere invalshoek: Gebruik van handen en armen.

Ds. Marjan Riedijk uit Nieuwerkerk en Zonnemaire in een zegende houding, achter haar nog net zichtbaar ds. Ruland Wairisal van de Molukse Kerk in Zeeland (Omroep Zeeland)