Foto's van verbintenisdiensten

Zondag 9 juni waren er enkele verbintenissen. We geven een kleine foto-impressie van twee van de verbintenissen: één in Denekamp en één in Vollenhove-Sint Jansklooster. 

Pastoor Theo Munsterhuis (voorgrond) geeft blijk van zijn oecumenische belangstelling bij de verbintenis van ds. Jan Adriaanse (achtergrond) aan de protestantse gemeente te Denekamp. Denekamp is een van de meest oosterlijk gelegen plaatsen in Overijssel-Flevoland. 

De gemeente te Denekamp had een feestelijke entree gemaakt met de PKN-kleuren verwerkt in de versiering opwaarts naar de kerk. De classispredikant sprak de woorden van de verbintenis uit en gaf de knielende predikant een zegen; ds. Jan Adriaanse zelf verzorgde de verkondiging; over Psalm 90. 

In de kerk te Denekamp overheerste de kleur rood, symbool van de vreugde. Namens de classis sprak de heer Jan Kippers uit Rijssen de predikant toe. Hij haakte aan bij de periode dat ds. Jan Adriaanse in Duitsland heeft gewerkt. In de tijd van de Reformatie kwamen veel predikanten in Twente vanuit Duitsland. 

Ds. Ruben Werrie uit Bunschoten staat links, hij sprak de woorden van verbintenis uit bij de bevestiging van proponent Wouter Bos in Vollenhove - Sint Jansklooster. Met zijn 28 jaren is Wouter Bos de jongste dienstdoende predikant in de classis Overijssel-Flevoland. Op de foto ds. Röben, plaatselijke collega van ds. Bos, die de jonge predikant een zegen geeft.

Als net bevestigd predikant ging ds. Wouter Bos voor in de verkondiging.

Een speciaal verzoek had ds. Bos aan de gemeente. Hij had acht jaar geleden zijn oma gezegd dat hij predikant wilde worden. Zijn grootmoeder was er blij mee, maar zei ook, dat zij dat niet meer zou meemaken. Ze was ongeneeslijk ziek. Toen ze dat voor het eerst hoorde, zong ze: 'Veilig in Jezus' armen'. Daarom vroeg ds. Wouter Bos de gemeente te gaan staan nog voordat de prediking begon en als geloofsbelijdenis datzelfde lied te zingen.