Tubbergen plaatst stoelen

Stoelen in plaats van banken. Dat is één van de eerste aanpassingen die kerkbesturen maken als ze hun kerkgebouw breder beschikbaar willen stellen in een gemeenschap. Door de stoelen ben je flexibel qua opstelling van het publiek. En dat is niet alleen prettig voor een kerkdienst, het helpt ook als je andere groepen in de kerk wilt ontvangen. Je kan op maat stoelen klaar zetten en je kan een kleine kring vormen in een deel van de kerk. Nog afgezien van de uitstraling die het geheel geeft aan de bezoekers.

De protestantse gemeente te Tubbergen plaatst dezer dagen nieuwe stoelen in het kerkgebouw. Op die manier kan men makkelijk stoelen weghalen of toevoegen. In de gemeentebrief van januari beschrijven kerkenraad en college van beheer wat er zoal komt kijken toewerkend naar de nieuwe inrichting. Onder het balkon is eerst een nieuwe ruimte gecreëerd voor het bedienen van het beeld en geluid. Aan de andere zijde onder het balkon is een afscheiding gekomen voor het inrichten van de vier- en gedenkhoek.

Begin deze maand heeft men de houten vloerdelen geschuurd en voorzien van een nieuwe laklaag. Men is nu zo ver dat ook de nieuwe stoelen kunnen worden geplaatst. De oude banken worden verkocht. Er is vanuit de gemeente en daarbuiten behoorlijke belangstelling voor. 

Foto: Een deel van de werkgemeenschap rechts in beeld tijdens een bezoek aan de vernieuwde kerkruimte in Tubbergen