Foto: publicatie van Oversticht in de vorm van de landkaart van Overijssel

Kerkenspreekuur voor Overijssel


Het Steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel heeft een spreekuur voor kerken ingesteld. Iedereen die ontwikkelplannen heeft voor een kerk of een geloofsgebouw in de provincie kan bellen. Het maakt niet uit of het om een monumentaal gebouw gaat of een gebouw wat op geen enkele monumentenlijst staat.

Albert Vissinga, werkzaam voor het Oversticht, deelde een persbericht uit over het kerkenspreekuur op 6 oktober, toen de kring van kerken Overijssel te gast was bij de organisatie aan de gracht in Zwolle. Hij legde uit dat het spreekuur is bedoeld om kerken te helpen toekomstbestendig te maken.

In het kerkenspreekuur kunnen mensen terecht met vragen, prille ideeën en al meer concrete plannen. Het kan gaan over verduurzaming, herbestemming, meervoudig gebruik van ruimtes, onderhoud en restauratie.

Het persbericht zegt: ‘Wij denken mee: wat kan of mag er wel? En wat niet? Hoe doen jullie recht aan het bijzondere van het kerkgebouw en de omgeving daarvan? Waar moet op gelet worden? Wat is er nodig voor het vergunningstraject? Onze adviseurs helpen jullie graag op weg en geven praktische tips en handvatten’.

Het kerkenspreekuur is elke 14 dagen op donderdagochtend bij het Oversticht in Zwolle. Tel. 038-4213257, of scan onderstaande QR-code.