Opening Pelgrimsroute Markelo Goor

De protestantse kerk van Markelo en de protestantse kerk van Goor openen op hemelvaartsdag 26 mei een pelgrimsroute Hemmelreis. Dat vertelt ds. Wim de Jong uit Goor in zijn nieuwsbrief aan de gemeente.

Wandelaars uit Goor hebben om negen uur een dienst en vertrekken vanuit de dienst naar de Hemmel, een heuvel bij de Mariakapel onder de rook van Markelo. Ze ontmoeten daar de wandelaars die een uur later de tocht beginnen vanuit de Martinuskerk in Markelo. Op de heuvel van de Hemmel bij de Kuierkoare van het Markelokaal voegen de groepen zich samen.

Hier openen we de pelgrimsroute officieel en is er een presentatie over de geschiedenis van de Hemmel en het recent ontwikkelde natuurontwikkelingsproject op deze heuvel.

De pelgrimsroute, die de Hofkerk in Goor en de Martinuskerk in Markelo verbindt voert langs de plek van het oude bedevaartsoord op de Hemmel. Op de naast gelegen heuvel de Hulpe is een aantal jaren geleden een Mariakapel gebouwd. De route doet ook een aantal plekken aan waarin duurzaamheid centraal staat, zoals de Reggetuinen (Stadslandbouw), natuurontwikkeling de Hemmel en de Reggesprong. De route is in verschillende variaties en afstanden te lopen. In de routebeschrijving worden de verschillende plekken beschreven en biedt deze op verschillende plekken vragen voor persoonlijke bezinning en meditatie. Desgewenst kan men hierover met een medewandelaar in gesprek.

In de loop van de maand mei zal de routebeschrijving op de website van de Hofkerk Goor en de Martinuskerk Markelo worden geplaatst. Ook zijn er in de kerken papieren versies beschikbaar.

Het aangekondigde programma ziet er als volgt uit:
09.00 uur kerkdiensten in de Hofkerk Goor en de Martinuskerk in Markelo
09.30 uur vertrek wandelaars vanuit de kerkdienst in de Hofkerk Goor naar de Hemmel, de heuvel bij de Mariakapel op de Hulpe.
10.30 uur vertrek wandelaars vanuit de Martinuskerk in Markelo
11.00 uur ontmoeting van beide wandelgroepen op de heuvel de Hemmel bij de Kuierkoare van Markelokaal.

Foto: Mariakapel bij Markelo, waar ook nu al veel pelgrims komen