Plannen Kerk Israël

Het pastoresleerhuis in onze classis heeft een eerste samenkomst op het programma staan op maandag 24 januari over de tien woorden. Mevrouw drs. Dodo van Uden leidt de woorden in. De bijeenkomst staat in het programma van 11 uur tot 14.45 uur en vindt plaats in de gereformeerde kerk, Spoorstraat 5 te Wierden.

Dat staat in de halfjaarlijkse nieuwsbrief die de werkgroep Kerk en Israël van Overijssel-Flevoland heeft uitgebracht. Spannend – voegen we zelf toe – is het wel natuurlijk, namelijk vanuit de vraag of corona één en ander toelaat. Laten we daar van uitgaan.

De nieuwsbrief vermeldt verder dat de voorbereidingen voor de Hellendoorn Conferentie op 28 maart 2022 conform de planning verlopen. Het zal gaan over ‘Herstel van de wereld. Zorg voor de aarde’. Het thema is ontleend aan een boekje dat in 2021 het licht zag bij de Stichting PaRDeS, maar dan omgekeerd qua volgorde. Het gaat over de ecologie. De voorzitter van PaRDeS Bas van den Berg zal een inleiding verzorgen over de ecologie in de Joodse traditie. Frans Verkleij zal ingaan op de joods-christelijke wortels van de rooms-katholieke encycliek Laudato si’. De dag staat nog in de steigers, maar men kan zich al opgeven bij jldehoop11@kpnmail.nl.

De nieuwsbrief verzamelt ook bijeenkomsten die vanuit diverse hoek worden georganiseerd op locaties in de regio. Daaronder – met het voorbehoud, voegen we zelf toe, dat corona het toestaat – op 20 januari een lezing van dhr. H. Versteeg van Stichting Ebenezer Operatie Exodus in de Sionskerk in Zwolle, de leerdiensten Tora en Evangelie in Kampen vanaf 15 februari met als voorganger ds. Edjan Westerman, en een lezing van opperrabijn Jacobs in Dedemsvaart op 3 februari oer ‘Kan het oeroude Jodendom antwoord geven op hypermoderne vragen?’ Dr. Otto Mulder hoopt weer diverse cursussen bijbels Hebreeuws te geven, respectievelijk voor beginners en gevorderden.

Voor de complete nieuwsbrief: klik hier.