Foto: vrije associatie bij 'theologie meegenomen in het gewone leven' (archief)

Cursus Theologische Vorming


Na de zomervakantie starten de cursussen Theologische Vorming voor Geïnteresseerden op. Het gaat om driejarige cursussen waar mensen elementaire kennis krijgen aangereikt van de disciplines die in de theologie van belang zijn. Er zijn dergelijke leergangen in onder meer Kampen, Rijssen en Hengelo.

Dick van der Meijden, cursuscoördinator van Hengelo, heeft onlangs de informatie naar buiten gebracht richting diverse bladen. Hij schrijft onder meer:  ‘Deze driejarige cursus wordt door de meeste cursisten als heel waardevol ervaren. Zowel docenten als cursisten komen uit verschillende christelijke stromingen wat vaak leidt tot diepgaande gesprekken en nieuwe inzichten’.

Het vakkenaanbod is breed en biedt veel mogelijkheden voor verbreding en verdieping van de eigen kennis. In de cursus komen onder meer aan bod: geloofsleer, filosofie, ethiek, kerkgeschiedenis, Oude- en Nieuwe Testament, en daarnaast meer praktische vakken als pastoraat, liturgie en diaconaat.


In september start Hengelo weer met een nieuwe groep als er minimaal 10 cursisten zich hebben aangemeld. De wekelijkse cursusavond is op dinsdag. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar om deel te nemen aan deze cursus, maar de maximale groepsgrootte is 15.

Hengelo heeft informatie op een website, klik hier. 

Startdatum van de cursus is dinsdag 12 september in de Franciscuskerk in Hengelo. De kosten bedragen € 220,- per seizoen. Voor meer informatie en aanmelding kan men contact opnemen met Carla Borgers, cursusleider, tel. 06-51079396, carla.borgers@gmail.com of Dick van der Meijden, cursuscoördinator, tel. 06 473 11 830, dvdmeijden@hotmail.com.