Petrus over project in Dronten

Het is niet zomaar een tuin, het is een stukje grond van de protestantse gemeente Dronten. Het blad Petrus van juni 2020 gaat in op het project #DurfteBoeren waarin Evert Jan Broekhuizen, jeugdwerker van de gemeente, werkzaam is. Het initiatief verbindt verschillende leeftijden met elkaar. Ze gaan samen aan de slag met iets waar ze goed in zijn of goed in willen worden. Noah Perlee, een jongen van 13, is één van de mensen die meedoet en aan het woord komt in het artikel.

Het project #DurfteBoeren bestaat uit allemaal gemeenteleden, vertelt Evert Jan, waaronder twee scholieren van het voortgezet onderwijs. Noah is daar één van. ‘Het mooie is dat verschillende generaties meedoen’, zegt Evert Jan. ‘We hebben in de kerk de  neiging alles op te delen in groepjes: jongeren, ouderen, gezinnen, singles. Dat onderscheid kan functioneel zijn, maar soms schieten we wat door’.

Dat Dronten juist voor boeren koos, heeft volgens Evert Jan een reden. ‘Ik liep er in de kerk tegenaan dat alles met woorden gaat. Die woorden zijn fijn, mooi en goed, bestudeer ze vooral. Alleen: geloven is ook doen. Op weg gaan terwijl je niet weet waar die weg je brengt. Samen dingen uitproberen en zien hoe het uitpakt, maar ook: samen iets ervaren van God’.

Evert Jan legt uit dat het ploeteren in de aarde helpt bepaalde bijbelverhalen beter te begrijpen. Tegelijk leren jongeren hun talenten ontdekken. Het blad Petrus is een gratis kwartaaluitgave van de Protestantse Kerk.