Kerkdiensten op Hemelvaart vanuit Staphorst De Rank en Urk Maranathakerk

Zowel RTV-Oost als Omroep-Flevoland zond op Hemelvaartsdag een kerkdienst uit, zodat mensen in de regio die dat wilden een viering konden volgen. Omroep-Flevoland had de camera's neergezet bij de Christelijke Gereformeerde Kerk op Urk, de Immanuëlkerk, de jongste van drie christelijk-gereformeerde kerkgebouwen op Urk. Omroep-Flevoland had een dag te voren ds. Henk Polinder geïnterviewd over de betekenis van Hemelvaart en de ervaringen van de kerk met corona (klik hier). De omroep had de uitzendtijd op Hemelvaartsdag een klein beetje uitgebreid; geen uur, maar anderhalf uur, zodat de voorganger de dienst invulling kon geven op de manier zoals men dat op Urk gewend is. 

RTV-Oost bracht een kerkdienst vanuit Staphorst De Rank. Ds. Desiree Prins - van den Bosch (hervormd) en ds. Paul van der Meulen (gereformeerd) gaven er samen inhoud aan een kerkdienst. Ooit berichtten we op deze website dat ds. Desiree Prins als vrouwelijke predikant naast ds. Jan Gerrit Zomer predikante werd in Staphorst. Het was lange tijd één van de meest gelezen berichten op deze website. Blijkbaar sprak het velen tot de verbeelding. Wie de dienst volgde kon zelf constateren hoe de verschillende onderdelen van de dienst op hun plaats vielen. Met RTV-Oost is afgesproken dat er zo mogelijk steeds twee voorgangers zijn, zodat het oecumenische karakter tot zijn recht kan komen. Dat moment van 'gezamenlijkheid' kwam goed tot uitdrukking toen na de verkondiging door ds. Desiree Prins ds. Paul van der Meulen achter de tafel ging staan, een vriendelijk knikje gaf aan zijn hervormde collega en zoiets zei als: 'Nu God gesproken heeft door Desiree is het mooi als mensen iets terug te zeggen', en daarna ging hij voor in de gebeden. 

Hieronder een paar foto's als impressie. De diensten zelf zijn bij de regionale omroepen RTV-Oost en Omroep-Flevoland terug te zien.

Ds. Desiree Prins - van den Bosch

Ds. Paul van der Meulen 

Ds. Henk Polinder 

Een ouderling leest uit de Schriften op Urk