Foto: fragment van een liturgische schikking eerder uitgebracht in Nieuwleusen

Verenigingsdienst in Nieuwleusen


De hervormde gemeente te Nieuwleusen en de gereformeerde kerk gaan per 1 januari 2024 samen en vieren dat in een kerkdienst op 14 januari 2024 om 10 uur in de Ontmoetingskerk.

Zoals te doen gebruikelijk gaat er aan zo’n fusie een hele reeks van maatregelen vooraf. De aankomende protestantse gemeente heeft al die stukken nog eens gepubliceerd op de website, zodat alle gemeenteleden en andere geïnteresseerden er kennis van kunnen nemen. Klik: https://kerkpleinnieuwleusen.nl/category/sow/

Bij de besluiten hoort bijvoorbeeld de keus om te gaan werken met een kleine kerkenraad en talloze taakgroepen. De kleine kerkenraad vergadert tien keer per jaar en zit dus operationeel in de ontwikkelingen; er is ook een grote kerkenraad, die vergadert vier keer per jaar en houdt zich meer met de hoofdlijnen bezig.

De nieuwe gemeente spreekt uit ‘kerk op het dorp’ te willen zijn. Het impliceert een oriëntatie op de hele dorpsgemeenschap, waarbij men een baken van liefde en licht wil zijn, een huis voor iedereen en een veelzijdige plek van ontmoeting.