Weer doop in Dronten

De protestantse gemeente Dronten heeft zondag 19 juli de eerste doopdienst gehouden sinds de coronocrisis begon. Er waren twee dopelingen in kerkcentrum De Ark. Omroep Flevoland heeft er bericht van gedaan.

De dienst is bijzonder, omdat doopdiensten tijdens de coronacrisis tot nu toe waren uitgesteld. De dienst werd iets anders ingericht dan gebruikelijk. Er was geen processie waar de dopelingen de kerk worden ingedragen. De kinderen bleven nu de hele dienst in de kerk.

Voor het dopen zelf hoefde geen anderhalve meter afstand gehouden worden. ‘Inmiddels gelden pastors als contactberoep op het moment van rituele handeling. Dus ik kom binnen de anderhalve meter’, legde dominee Thea de Ruijter van de protestantse gemeente in Dronten uit.

De dienst werd bijgewoond door mensen die op een gastenlijst stonden en genodigd waren door de doopouders en door mensen uit de gemeente die zich hadden aangemeld. Anders dan in veel andere gemeenten gebruikelijk wordt er in Dronten eerst gedoopt en daarna worden de vragen aan de ouders gesteld. Na de doop van Sanne Rosalin Lanting en van Sebus Herman Hendrik Berghorst kregen de doopouders drie dingen: een doopkaart, een doopkaars en een doopduif. Het duifje werd door de vaders bij een vlucht duiven gehangen die herinneren aan eerdere dopelingen.

Foto: De doopplechtigheid


Voor het gesprek van Omroep Flevoland met de voorgangster ds. Thea de Ruijter: klik hier.