Pelgrimage in Borne


Wie het leuk vindt om een eendaagse pelgrimstocht te maken kan zaterdag 19 januari in Borne terecht. Dat vertelde vader Theodoor van der Voort van de Orthodoxe Kerk. De deelnemers verzamelen zich om 10.30 uur bij het station in Borne en lopen dan naar de rooms-katholieke St. Stefanus kerk. Daar zal een gids van de kerk de groep rondleiden en deelnemers kunnen meedoen met het gebed op het zesde uur. Daarna is er ongeveer een uur de tijd voor koffie/lunch.

Om 12.45 uur staat een gids van de stichting Oud-Borne klaar. Hij zal de pelgrims meenemen op een wandeling van zo’n 1,5 uur door oud Borne. Tijdens de rondleiding krijgt men informatie over de rijke historie van het oude centrum van het dorp. De route voert via oude straatjes langs interessante gebouwen en ogenschijnlijk onopvallende plekken, die toch een bijzondere geschiedenis blijken te hebben. Intussen vertelt de gids verhalen en anekdotes van vroeger. Verscheidene monumentale locaties worden bezocht, zoals de Klopjeswoning, uit de tijd van de schuilkerken, bovendien hebben de bezoekers toegang tot het interieur van de Oude (St. Stefanus) Kerk met muurschilderingen, de Synagoge en de Doopsgezinde Kerk. Afsluitend zal men bij de Maria kapel het negende uur bidden (omstreeks 14.30 uur).

Ieder kan zelf een lunch meenemen en wat te drinken. De kosten voor de gids, t.b.v. de stichting instandhouding Oud-Borne bedragen € 5,- per persoon, ter plekke te voldoen. Aanmelden kan bij Ko (Jakob) Menger, tel. 053-477495,  komenger@hotmail.com