Conferentie over de theologie en spiritualiteit van de protestantse kerkmuziek


Deze conferentie is in verband met de coronacrisis verplaatst 13-15 mei naar 25-27 november 2020.


Van 13 tot 15 mei 2020 is de Protestantse Gemeente Enschede gastheer van de internationale academische conferentie The Reformed Theology and Spirituality of Music: From the Reformation to the Present. Veertig theologen, musicologen en religiewetenschappers vanuit verschillende werelddelen zullen onderzoek presenteren en met elkaar in gesprek gaan over de spiritualiteit en theologie van de kerkmuziek in de protestantse tradities tot in de 21ste eeuw. En u kunt meedoen!

Deze conferentie staat nadrukkelijk open voor predikanten en andere geïnteresseerden uit de classis Overijssel-Flevoland. Voor hen geldt de gereduceerde prijs van €50 (incl. 2x lunch en avondeten). Predikanten kunnen de conferentie bijwonen als deel van hun Permanente Educatie (een certificaat voor 0,25 tot 1,0 studiepunten wordt desgewenst verstrekt.)

Bewust is de protestantse gemeente Enschede als lokale kerk deze samenwerking met een aantal internationale onderzoeksinstituten aangegaan, om een open huis te zijn, niet alleen voor de eigen stad, maar nu ook eens voor een internationaal gezelschap dat de muziek van de kerk bestudeert. Oane Reitsma, één van de organisatoren zegt: 'We hopen verbindingen te leggen tussen wetenschap en kerk, theologie en muziekwetenschap, Enschede en de wereld, geleerden en geïnteresseerden, en tussen verschillende denominaties, gezindten en muzikale tradities van de kerk'.

Er zijn 35 paperpresentaties, 4 hoofdlezingen, een ‘concert-lezing’ over gemeentezang en orgelbegeleiding, en een viering met liturgische elementen uit 1541. Sprekers komen uit Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika.

Programma en aanmelden: klik hier 
Meer informatie: ds. Oane Reitsma, areitsma@pgenschede.nl