Levende adventskalender Deventer

De protestantse gemeente Deventer maakt dit jaar een levende adventskalender. Vanaf 29 november zal er in Deventer Centrum en de schil rondom centrum (voorstad) iedere dag een versierd raam te vinden zijn, die de dagen naar kerst telt (26 in totaal) De ramen zijn te herkennen aan een cijfer die ook te vinden is op het raam.

De ramen worden versierd door gemeenteleden en andere geïnteresseerden. De route en adressen van de versierde ramen iedere week hier te vinden.

De route kan in delen of in zijn geheel bezichtigd worden (met de fiets of lopend). De ramen zullen versierd blijven tot en met 26 december. De route kan je op ieder moment van de dag volgen (ook in de avond).

Met het initiatief geeft de protestantse gemeente een eigen toepassing van een fenomeen dat steeds meer aandacht krijgt. De Aldi heeft de adventskalender ontdekt om wijn te promoten; de Bruna kent de adventskalender als hebbeding naar kerst en enkele bijbelgenootschappen ontwikkelen al jaren een adventskalender om toe te leven naar het geboorteverhaal. Vooral het Duitse Bijbelgenootschap besteedt er veel aandacht aan.

De Protestantse gemeente te Deventer koppelt het initiatief aan het thema ‘Veerkracht’ dat centraal staat dit jaar in de IJsselstad. ‘Advent wordt dit jaar anders dan anders. We hebben de nodige veerkracht nodig om toch de aanloop naar het kerstfeest bewust mee te maken. Daarom zijn we van plan om op een coronaproof manier de adventstijd feestelijk te beleven met het thema Veerkracht’.