Marleen Stelling komt naar IJsselmuiden

Marleen Stelling, voormalig IKON-medewerkster en tegenwoordig actief voor de EO, komt opnames maken in IJsselmuiden, wijk 2 van de hervormde gemeente. De opnames vinden plaats in december en het is de bedoeling dat de tapes in februari 2021 worden uitgezonden in het programma 'Zie je zondag!'

Marleen Stelling maakt een reeks programma's waarin ze diverse protestantse gemeenten bezoekt. Ze wil het geloof in beeld brengen zoals je dat in diverse kerken vindt. Van conservatief tot vrijzinnig. Van ingetogen tot uitbundig. Van traditionele kerk tot migrantenkerk. In het begin van een aflevering zie je Marleen fietsen. Ze vertelt dat ze zelf is opgegroeid in de kerk, maar er niet vaak meer komt. Tegelijk respecteert ze de mensen die er wel naar toe gaan en wil ze weten wat ze in een kerk beleven. Ze heeft inmiddels opnames uitgezonden van onder meer een gemeente in Leiderdorp, het open huis in Haarlem, de hervormde gemeente in Dirksland en het Noorderlicht in Rotterdam. 

Ds. Martin van Dam, gemeentepredikant in IJsselmuiden en voorzitter van de landelijke IZB, heeft Marleen Stelling wegwijs gemaakt in IJsselmuiden. Hij heeft bemiddeld om enkele mensen in de gemeente nader in beeld te brengen. De opnames staan gepland voor komende maand. 

De hervormde gemeente IJsselmuiden-Grafhorst bestaat uit twee wijken. De ene kerkt klassiek in de Dorpskerk. De ander komt bijeen in de sporthal. Maar op dit moment is dat lastig, gelet op de coronacrisis en de eisen die aan circulatie worden gesteld en aan warmte. Dus beide wijken gebruiken nu de Dorpskerk. 

Foto: Marleen Stelling in beeld terwijl ze een kerkdienst bezoekt voor de opnames