Challenge voor Pasen

Nelleke Plomp van het jongerenwerk JOP speelt het spel zelf niet. Maar enthousiast is ze wel. Ze vertelt dat er met het digitale spel PaasChallenge een alternatief is gekomen voor het challenge die vis-a-vis niet kan doorgaan. Er zijn al 600 groepen die zich hebben aangemeld. ‘Je moet wel even het knopje aanklikken van peacefull’, vertelt Nelleke, ‘anders komen er een soort van monsters in beeld’.

Vanwege de coronacrisis kan de PaasChallenge 2020 niet doorgaan. Er is een online spel ontwikkeld waarmee je met je tiener- of jeugdgroep of schoolklas (10-17 jaar) toch het verhaal van Pasen kunt beleven vanuit huis. Je speelt het spel dus als groep, de jeugdleider coördineert het spel en iedere deelnemer speelt vanuit zijn/haar eigen huis. Het spel is voor jeugdleiders gratis te bestellen!


De deelnemers volgen Jezus in zijn laatste dagen van zijn leven. Onder zware omstandigheden zegt hij vaak tegen zijn volgelingen: "Wees niet bang!" Maar dat is erg vreemd omdat er heel veel is om bang voor te zijn in Jezus' tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om angstig, bezorgd of verdrietig van te worden. En laten we wel wezen: die emoties horen bij ons als mensen. Zonder emoties zouden we niet eens leven. We hebben zelfs een diep deel in ons brein waar deze emoties huizen. Gaat Jezus dat dan even weghalen als hij zegt: "Wees niet bang?"

In dit paasspel (alternatief voor de PaasChallenge) ontdek je dat Jezus de angst niet weghaalt, maar hij geeft je iets nieuws, iets extra's. Jezus haalt je niet weg uit het gevaar maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof, moed om de situatie aan te kunnen. Of om andere mensen in dezelfde toestand iets te geven wat jij net van Jezus hebt ontvangen.


Je speelt een aantal rondes van dit spel thuis, samen met minimaal 1 ouder of broer/zus. De leiding stuurt aan de deelnemers verschillende challenges: puzzels, creatieve en doe-opdrachten waarmee je punten kunt verdienen als je ze binnen de tijd oplost of uitvoert. 


Klik hier om je op te geven.